June 23, 2015

DIY::Как да украсим кабелите вкъщи :: How to decorate our cables at home

Последните няколко дни съм доста вдъхновена. Наблегнала съм силно на цветовете, които ме заобикалят и малко като в абстиненция, се опитвам да направя нещата все по-цветни и по-контрастни. Това ме стимулира да творя като цяло, да се чувствам добре и ме поддържа в добро и бодро настроение.

Наскоро се чудех как да прикрия един обвит в изолирбанд наранен кабел. Става дума за кабела на лаптопа ми. Преди години кучето го беше гризнало леко и малко се беше оголил. Залепих го с изолирбанд, но визуално... не ми харесва как изглежда.

Реших да потърся решение в интернет и след няколко минутно търсене на идеи, всичко си дойде на мястото. За целта имах вече закупена ярко цветна шарена прежда от синтетична вълна, която чакаше да бъде употребена.
Първо пробвах с няколко малки кабела, да видя как ще стане. Стана доста ефектно. И доста бързо. : )И така, правите едно малко възелче през началото на кабела и започвате да намотавате преждата. Препоръчвам да я стягате добре, за да е здрава намотката. 
Когато стигнете до другия край на кабелчето, отрежете малко по-дълъг край на преждата и направете няколко стегнати възела през кабела.
Ако решите да ползвате лепило (или горещ силикон), капнете малко върху един от последно направените възли и притиснете, за да се залепи добре.

Воала! Имате си готин, ръчно украсен кабел. 

Бележка: Вместо прежда можете да използвате мулине конци, канап,  рафия, хартиени и/или сатенени панделки и каквото смятате за добре.

Също така можете да редувате различни цветове, за да стане по-шарено. 

Успех!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...